24. 09. 2021. Біологія. 8 клас
Тема.
Харчові та енергетичні потреби людини.
Основні принципи раціонального харчування:
ü
Помірність.
Кількість споживаних з їжею калорій має відповідати енергетичним витратам,
оскільки нерозтрачена енергія відкладається на тілі у вигляді жиру. При
активних заняттях фізичними вправами енергетичні витрати зростають, відповідно,
зростають і норми раціонального харчування.
ü
Оптимальне
співвідношення в раціоні білків, жирів, і вуглеводів. Воно має бути приблизно
таким: 1: 1: 4. Цю норму слід корегувати в залежності від способу життя.
ü
Наявність
в раціоні великої кількості овочів і фруктів, багатими клітковиною і
вітамінами. Не менше
ü
Режим
прийому їжі. Вважається, що оптимальним буде 4-5разовое харчування. Проміжок
між прийомами їжі має бути не менше 3, але не перевищувати 5 годин. На частку
сніданку повинно припадати приблизно 30% добової калорійності раціону. Або: 20%
- сніданок, 10% - другий сніданок. Обід включає в себе 35-40% щоденного
раціону, 10% - полуденок. А на частку вечері припадає 20-25%. Причому, вечеря
повинна відбутися не пізніше, ніж за 3 години до сну. Харчуватися потрібно
регулярно, в один і той же час.
ü
Харчування
має бути максимально різноманітним, щоб забезпечити організм всіма необхідними
для його життєдіяльності речовинами.
ü
Вживати
велику кількість води.
ü
І,
звичайно, меню раціонального харчування повністю виключає фастфуд, чіпси,
солодкі газовані напої та інші, безумовно, шкідливі продукти.)
24.09.2021. Основи здоров’я. 8 клас
Тема. Класифікація надзвичайних ситуацій
Завдання№2.Виконайте 1-7 ситуаційні завдання на стор. 17
Завдання№2.Виконайте 1-2 завдання на стор. 17 рубрики «Моделюйте- набувайте життєвих навичок».
Тема. Речовини.
Фізичні властивості речовин.
Комментарии
Отправить комментарий