24. 09. 2021. Біологія. 8 клас

Тема. Харчові та енергетичні потреби людини.

        ПРИГАДАЙТЕ !

Основні принципи раціонального харчування:

ü     Помірність. Кількість споживаних з їжею калорій має відповідати енергетичним витратам, оскільки нерозтрачена енергія відкладається на тілі у вигляді жиру. При активних заняттях фізичними вправами енергетичні витрати зростають, відповідно, зростають і норми раціонального харчування.

ü     Оптимальне співвідношення в раціоні білків, жирів, і вуглеводів. Воно має бути приблизно таким: 1: 1: 4. Цю норму слід корегувати в залежності від способу життя.

ü     Наявність в раціоні великої кількості овочів і фруктів, багатими клітковиною і вітамінами. Не менше 500 г на день.

ü     Режим прийому їжі. Вважається, що оптимальним буде 4-5разовое харчування. Проміжок між прийомами їжі має бути не менше 3, але не перевищувати 5 годин. На частку сніданку повинно припадати приблизно 30% добової калорійності раціону. Або: 20% - сніданок, 10% - другий сніданок. Обід включає в себе 35-40% щоденного раціону, 10% - полуденок. А на частку вечері припадає 20-25%. Причому, вечеря повинна відбутися не пізніше, ніж за 3 години до сну. Харчуватися потрібно регулярно, в один і той же час.

ü     Харчування має бути максимально різноманітним, щоб забезпечити організм всіма необхідними для його життєдіяльності речовинами.

ü     Вживати велику кількість води.

ü     І, звичайно, меню раціонального харчування повністю виключає фастфуд, чіпси, солодкі газовані напої та інші, безумовно, шкідливі продукти.)

 Завдання №1. Опрацюйте текст підручника на стор. 22-25, відео

 Завдання №2. Дайте відповіді на 8-10 запитання , стор.25 (письмово)

 Завдання № 3. Підготуйте проєкт (презентація, лепбук, коллаж) на тему «Збалансоване харчування».

  

                  24.09.2021. Основи здоров’я. 8 клас

         Тема. Класифікація надзвичайних ситуацій

 Завдання№1.Опрацюй текст підручника на стор. 12-16. Запишіть у зошит види та рівні надзвичайних ситуацій

Завдання№2.Виконайте 1-7 ситуаційні завдання на стор. 17

Завдання№2.Виконайте 1-2 завдання на стор. 17 рубрики «Моделюйте- набувайте життєвих навичок».

                   24. 09. 2021. Природознавство. 5 клас

Тема. Речовини. Фізичні властивості речовин.

 Завдання №1. Опрацюйте текст підручника на стор. 21-25

 Завдання №2. Виконай завдання 1-2 рубрики «Сторінка природодослідника», стор. 24-25 (письмово)

 Завдання № 3. Наведи приклади тіл природи з різним агрегатним станом води і запиши їх у зошит. Подумай, за яких умов вода перетворюється на лід, лід- на воду, а водяна пара – знов на рідину?

 

 

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога